Flowers

Toekomstige professionelen

 

Onze vereniging is eveneens betrokken bij de jongeren en de volwassenen, tijdens hun opleiding in een Hoge School.

We hebben onder andere, in 2012, een pedagogische bijenkorf geplaatst op het Institut Redouté-Peiffer en er opleiding gegeven aan de toekomstige tuiniers.

Onlangs, zijn het de studenten chocolatiers van het Institut Emile Gryzon (CERIA) die de bijen van de Massarttuin hebben kunnen ontdekken, alsook de onderwerpen die er aan gelinkt zijn, ondere andere de bestuiving door bijen (die van belang is voor... chocolade!).

De studenten hebben nadien een tiental pralines ontwikkeld op basis van brusselse honing, die werden voorgesteld aan een juri van fijnproevers, waaronder Minister Doulkeridis. Drie pralines werden uiteindelijk uitgekozen: Apiflora, honing en roos; Umami, honing en citrus; Maya Mint, honing en muntinfusie.

Deze pralines werden verdeelt tijdens de beginsessie van het franstalig brussels parlement (PFB); ze werden onthaald met veel enthousiasme!

 
Share/Save