Flowers

Maya'ge

De activiteiten Maya'ge worden ontwikkeld in verschillende brusselse wijken. Onze vereniging bevordert en coördineert deze burgeracties van vergroening, gedragen door de overheid en de betrokkenheid van de inwoners.

 

 

 

Met als uitgangspunt projecten van adoptie van boomperken, heeft Maya'ge vandaag het doel om de straten aantrekkelijker te maken voor bestuivers, door gebruik te maken van de te beplanten ruimtes van de straat: boomperken, klimplanten op een gevel, balkons, (straat)tuintjes, vensterbanken, enz. Door zich te engageren, krijgen de inwoners planten gekozen voor zowel hun esthetisch als ecologisch belang. 

Door ze van bloemen te voorzien, zijn de straten aantrekkelijker en vriendelijker, lokken ze een verscheidenheid aan insecten en vogels die er onderdak en schutting vinden. Het zijn geen woestijnen meer of onoverbrugbare hekken voor het kleine fauna, en ze dragen bij tot het groene netwerk van de regio, een net dat het Brussels Gewest doorloopt om fauna en flora toe te laten de stad door te trekken.

Share/Save