Flowers

Onze ploeg

Marc Wollast
Hoofdcoördinator, Technische en administratieve verantwoordelijke
Oprichter van de vereniging

Van opleiding is Marc boekhouder-fiscalist... tot 2010 wanneer hij beslist voltijds te werken voor de vereniging die hij oprichtte in 2004. Hij is gediplomeerd in bijenteelt bij de SRABE en herkent als spreker-imker. Hij heeft tien jaar ervaring in stedenbijenteelt. Hij geeft opleiding in bijenteelt in beroepsscholen. Hij is algemene coordinator van de vereniging.

Sophie Maerckx
Coördinator, Verantwoordelijk voor projecten

Ze is licentiaat geschiedenis en heeft een master in millieuwetenschappen en -beheer gevolgd aan de Université Catholique de Louvain. Ze is actief in de promotie van biologische landbouw, onder andere bij Nature & Progrès België. Momenteel volgt ze de opleiding Natuurgids bij de Cercles des Naturalistes de Belgique. Ze heeft interesse voor het verband tussen maatschappij en milieu, met een bijzonder nadruk op alles wat te maken heeft met landbouw et duurzame voeding.

Julien Ruelle
Verantwoordelijk van projecten en communicatie, community manager

Hij is bachelor psychologie en opvoedkunde, bezit een master in milieu aan de ULB, alsook een certificaat milieucommunicatie aan de IHECS. Hij volgt momenteel de opleidingen Natuurgids en Kompostmeester. Hij is verantwoordelijk voor de webcommunicatie van de vereeniging, en neemt het beheer van meerdere projecten van burgermedewerking op zich.

Laetitia Fernandez Fernandez
Animatrice in milieu-opleiding

Ze is bachelor in Sociologie en Anthropologie en heeft een master behaald in Milieuwetenschappen en Beheer aan de Université Libre de Bruxelles. Ze heeft ook een opleiding gevold in eco-advies aan de Institut d’Eco-Conseil en een opleiding animatie technieken in milieu-opleiding aan de Institut d’Eco-Pédagogie. Ze heeft deelgenomen aan de burger medewerking voor de vzw Habitat et Rénovation en is in het bijzonder geboeid door de technieken om het gedrag te veranderen in de richting van een maatschappij die meer respect heeft voor haar milieu. Ze is overtuigd van de noodzaak van milieusensibilisatie bij kinderen en hun ouders om een link te (her)creëren tussen mens en natuur.  

Catherine Pierard
Verantwoordelijke opvoeding et spelotheek

Ze is spelothekaris te Watermaal-Bosvoorde. Ze heeft vijf jaar ervaring in de bijenteelt en is gediplomeerd bij de SAAB. Ze beheert de ludieke aspecten van onze activiteiten, zoals de Natuur tafelspelen, rollenspelen, speurtochten, knutselen, schminken, sprookjes, ... Ze neemt voornamelijk de kinder- en schoolanimaties op zich, onder andere de Bijenclub van Watermaal-Bosvoorde.

Yves Mostien
Technische adviseur, animator en NL vertaler

Voor zijn vervroegd pensioen, was hij vertaler. Hij is gediplomeerd in bijenteelt bij de SRABE. Hij bezit bijna dertig jaar ervaring in de bijenteelt. Hij werkt op onze grote evenementen, en neemt de nederlandstalige activiteiten op zich. Hij vertaalt ook onze teksten voor het nederlandstalig publiek.

Benjamin Matthys
NL vertaler

Tewerkgesteld in een financiële instelling, Benjamin is licentiaat wijsbegeerte en volgde een derde cyclus in biomedische ethica. Hij vertaalt vrijwillig de Internetsite naar het Nederlands.

Philine
Cartoons

Philine is illustrator en tekent onze cartoons, hier en daar verspreid op de site. Ze beeindigde een master aan de ERG en volgt momenteel een opleiding webdesign. Haar illustraties en nog wat zijn terug te vinden op philine.be.

Share/Save